Imola hobbija
Szeretem a csokit x3X.3Wikipedia: X.3 is an ITU-T standard indicating what functions are to be performed by a Packet Assembler/Disassembler when connecting character-mode data terminal equipment, such as a computer terminal, to a packet switched network such as an X.25 network, and specifying the parameters that control this operation.

Anime nézés
Van még egy kedvelt hobbim:az anime nézés.Az anime ugye,tudniillik japán rajzfilm,ami szólhat kicsiknek és nagyoknak egyaránt.Van ami fiúknak,van a mi lányoknak készült,van ami mindkét nemnek.Misztikus,megszokott életi,és még sorolhatnám mennyi féle fajtája van.Bemutatnék párat a kedvenceim közül.

Lovely Complex

Ez az anime egy shoujo,tehát inkább lányoknak szóló,romantikus, és persze humoros anime.
Történetünk főszereplője Koizumi Risa, egy középiskolás lány,kinek megtetszik egy fiú,Suzuki,és ennek a Suzukinak a barátját,Otani Atsushit kéri meg,hogy segítsen neki,hogy összejöhessen a fiúval.Ám Otani ezért a kis kérésért cserébe azt kéri,hogy Risa segítsen neki összejönni Risa barátnőjével,Chiharuval.Egy kis fürdőzés tökéletesnek bizonyul mindkettőjük számára,hogy közelebb kerülhessenek kiszemeltjükhöz.Csak hogy ez balul sül ki: Chiharu és Suzuki szerelmesek lesznek.Miközben Chiharu és Suzuki egyre közelebb kerülnek egymáshoz,úgy erősödik meg Risa és Otani kapcsolata,és kiderül,hogy több közös van bennük mint gondolták.Viszont van egyetlen kis bökkenő:Risa 170 cm,míg Otani csak 156 cm.

Magyar szinkronos,tehát aki kezdő animéző és lassú olvasó,nem kell szenvednie a felirattal,hanem hátradőlve élvezheti az animét.A grafikája is egész szép,a történet maga is cukker,nálam a shoujo ranglistán felkerült az 1. helyre.
Részek száma:24 (egy rész 24 perc)Hetalia: Axis Powers

Ez az anime az országokról szól.Egy ember személyesít meg egy országot.Végigvezeti az 1. és 2. világháborút,és a többi történelmi eseményt.A karakterek tökéletesen tükrözik az országok "személyiségét".Bár nem minden van pontosan úgy mint a történelemben,mivel vicces dolgokkal,humorral van fűszerezve.
A 3 kiemelkedőbb országok a főszereplők:Japán,Olaszország és Németország(Tengelyhatalmak),akiket a képen is láthatunk.Japán egy visszahúzódó és csendes személy,míg vele ellentétben Olaszország egy hiperaktív és talán kicsit lökött figura,aki mindig a tésztát emlegeti(Mint én a csokit :"D).Németország egy komoly és határozott ember,akit Olaszország a sírba viszi a sok butaságával.Ebben az animében több jelentős ország is szerepet kap,a mi kis Magyarországunk is,aki az anime nagyobb részében Ausztria mellett tölti a hétköznapjait.
Itt láthatjuk balról M.o-t,jobbról Ausztriát:


Balról Amerika,hátul lila ruhában Franciaország,mellette egy sálban Oroszország,majd a nevetségesen bozontos szemöldökű Anglia,és jobb oldalt Kína áll.Lengyelország:


Spanyolország:Aranyos anime,a grafikája nem annyira gyönyörű.Japán szinkronos és magyar feliratos,szóval aki nehezebben olvas,annak nem ajánlom,mivel még gyorsan is beszélnek benne. x)
Részek száma:52(egy rész 5 perc)
2. évada a Hetalia:World Series. + egy film is készült belőle(kezdők kedvéért az is rajzolva,persze) és egy special rész.Fairy Tail

Forrás:Anime Addicts

Miről is szól ez az anime? Egy mágusokkal és csodákkal teli világról, ahol minden megtörténhet, még a macskák is repülnek. De ez még nem minden, egyszer csak feltűnik egy rózsaszín hajú fiú, aki éppen egy marék tüzet tízóraizik?! Hiszen ez a főszereplő, Natsu, aki a Fairy Tail nevű céhbe tartozik, ugyanis a varázslók különböző céhekbe tartoznak, ahol különféle munkákat tudnak elvállalni. A céheket pedig egy Tanács felügyeli, akik ügyelnek a rendre és a világra. Na de térjünk vissza furcsa főhősünkre, Natsura. Egy sárkány volt a mestere, akit szinte apjaként szeretett, hiszen ő nevelte fel, és tanította meg egy technikára, a sárkányölő mágiára, amivel képes tüzet létrehozni, és azt el is fogyasztani (de csak az ellenségét, a sajátját nem).

A másik főszereplő Lucy, akinek minden vágya, hogy csatlakozhasson a Fairy Tailhez. A csinos szőke lány képes egy másik világból harcosokat megidézni, amit kulcsok segítségével hajt végre. Ezeket a kulcsokat általában boltokból szerzi be. Kivéve az Arany Kulcsot, amiből csak 12 darab van a világon. És ne feledkezzünk meg Natsu hű társáról, Happyről sem, a történet csodamacskájáról, aki két lábon jár, beszél, és olykor "szárnyra kap", ami elég hasznos tud lenni, hiszen embereket is képes szállítani.

Na de mi is pontosan a Fairy Tail? Az egyik legerősebb céhként tartják számon. Fő jellegzetessége, hogy egy-egy munka végeztével mindig óriási pusztítást hagynak maguk után. A céh vezetője egy öregember, aki a 10 Nagy Szent Mágusok közé tartozik és igen apró termete ellenére testrészei méretét tudja változtatni. A történet pedig igen egyszerű. Natsu a sárkány mesterét, Igneelt keresi, aki évekkel ezelőtt nyomtalanul eltűnt. Így találkozik Lucyval, akinek egy kaland során felajánlja, hogy csatlakozzon a Fairy Tailhez, mivel tudta, hogy ez az álma. Lucy természetesen igent mond. S megkezdődnek a kalandok. Lucy megismerkedik a céh többi tagjával is, továbbá betekintést nyerhetünk küldetéseikbe, s tovább folytatódik Igneel keresése is.

Részek száma:175 rész - több lett volna de nem fért bele a műsoridőbe,ezért befejezték.(1 rész 24 perc)
Nekem elnyerte a tetszésem,mert aranyos és humoros anime,vannak benne ugyan durva jelenetek,de összegezve egész cukker.

 

Hírek

  • Új anime ismertetőő
    2013-03-29 17:50:30

    Nemrég(Na jó,azért van vagy 2 hete xD) feltettem az egyik kedvenc animém,a Fairy Tail ismertetőjét.Lehet hogy kicsit furcsán hangzik a neve,mivel magyarul "tündér farok" -nak mondanánk,de igazából egész aranyos a története.Mindenkinek ajánlom! :3

Szavazás

Szerinted melyik a legfinomabb csoki?
Milka
Boci
Tibi
KitKat
Pöttyös túrórudi
Asztali nézet